@Massimo Iosa Ghini

Human Proportions

Tehnologia Manni Green Tech la serviciul designului Fuorisalone

PROIECTUL

Credite: Massimo Iosa Ghini


O cale care modifică și amplifică spațiul, interpretându-i profunzimea, dinamismul și proporțiile arhitecturale în relația cu figura umană: instalația lui Massimo losa Ghini este un volum trapezoidal care rezumă un itinerar de perspectivă cu o intrare mai largă decât partea finală. Structura ia corpul uman ca referință și creează efectul inițial al neterminatului, legat de timp, distanță și voința de a ajunge la neatins.


Se încheie cu conștientizarea ideii, dezvoltată de Palladio în Teatrul Olimpico din Vicenza, de proporție geometrică inversă față de punctul de plecare. Un sistem de lumini definește locul gazdă și stabilește o relație între om și mediu. O formă 3D de aproximativ 70 cm înălțime, plasată în partea terminală a instalației, acționează ca o paradigmă perceptuală.

LOGISTICĂ ȘI PROIECTARE

Locația de excelență în care este prezentat proiectul „Proporțiile umane” ascunde probleme logistice de construcție: Curtea de Onoare a Universității de Stat din Milano, un renumit sit istoric din capitala lombardă, nu a permis forarea trotuarului pentru a putea ancora structura. Datorită procesului de inginerie desfășurat de echipa Manni Green Tech, a fost posibilă crearea unei structuri autoportante care să fie scheletul instalației „Proporții umane”.

STRUCTURA ȘI ASAMBLAREA

Deși structura atinge o greutate de peste 6000 kg, asamblarea sa a durat doar două zile lucrătoare la fața locului. Acest lucru a fost posibil datorită aplicării tehnologiilor Manni Green Tech: utilizarea profilelor ușoare din oțel și preasamblarea elementelor structurale în fabrica de producție a redus semnificativ programul de lucru în curtea de onoare.

@Massimo Iosa Ghini
@Massimo Iosa Ghini
@Massimo Iosa Ghini